• Регистрация

бyтoни зa cпoдeлянe

РОДИТЕЛЮ,
ЗА ДА ОЦЕЛЕЕШ, КОГАТО СВЕТЪТ ЗА ТЕБ СЕ СГРОМОЛЯСА
Кошмарът на неизвестността е най-жестокото  всепроникващо мъчение за всеки родител, останал без рожба дори само за час! Паниката е ужасна...
Мисълта, че детето ти е изчезнало те вледенява и ужасът те смачква мълниеносно.
Времето изобщо не лекува, напротив - неизвестността става все по-осезаема и все по-болезнена. Страхът нараства. Отчаянието също. Убиват те всеки ден.

ЕТО ЗАЩО:

1. Не се оставайте на болката, не капитулирайте пред мъката. В никакъв случай не търсете алкохолна утеха, откажете дори и бирата. Алкохолът не помага, напротив ще ви покори и обезличи!

2. Не прибягвайте до успокоителни лекарства, освен при конкретно заболяване. Ползвайте билки, йога, аеробика, излети в планината, спорт, изкуство (особено живопис), оперета, шах.

3. В никакъв случай не се самоизолирайте! И не се срамувайте! Вие и детето ви не сте виновни, а сте жертви! Контактувайте и споделяйте, включително и в медиите. Така кошмарът няма да ви сломи и няма да психясате, гледайки в една точка от мъка или от алкохолизъм. Колкото по-открито контактувате, толкова повече помощ и шанс ще получите. Така ще охрабрите и други да поведат борба. Това е част от победата.

4. Не се осланяйте на разни  екстрасенси и тем подобни шмекери, религии или секти. Изповядвайте своята вяра, но не бъркайте същината на нещата. Сам Христос го е казал: "Божието богу, кесарю кесаревото!" (т.е. На Бог - божиите неща, на държавата - държавното). Изчезването, отвличането на дете е криминален, престъпен акт. Тук чудеса, магии, изкупление, провидение и тем подобни изобщо не помагат и никога на никое дете-жертва не са помогнали!
Суеверието и шмекерите могат само да навредят и да убият истинската надежда с фалшиви илюзии. Така само ще изгубите  реалните шансове и осъществимите начини за действителен успех. Бъдете благоразумни - залогът е вашето дете. Борете се смислено за рожбата си - изучавайте право, а не чудесата!

5. Особено важно е да се смеете много по-често и много повече от преди нещастието. Точно така! Наложете си го! Разказвайте вицове, гледайте комедии, четете хумор и всичко което може да ви развесели. Иначе ще си говорите сами... Смехът и хуморът са невероятно и много ефикасно средство за оцеляване. Дори в най-черни, безперспективни дни, оцелявайте с усмивка. С усмивка заради вас и детето ви. С усмивка най-лесно се побеждават сълзите. Аз включително така оцелях. Съхранете се, за да има кой пак истински да се грижи за детето, щом то се върне. Можете!

6. Бъдете винаги над клюките и злословията. Ще ви одумват враговете, лошите и простите хорица, дето освен да празнодумстват никога с нищо няма да ви помогнат. Ако им обърнете дори грам внимание, вие ще пропилеете напусто време и нерви без изобщо да ги вразумите. Напротив, те ще успеят пъклено да ви наранят именно и само, ако им обърнете внимание. не им правете този кеф. Никога дори не си позволявайте да коментирате техните приказки. Та те това целят - вие да станете проводник на техните простащини и така сами да си донавредите. не го правете! Бъдете по-разумни от враговете си. Бъдете над лошите! Радвайте се на добрите хора! Вслушвайте се в техните думи, съобразявайте се с техните мнения. те ще ви дарят и кураж, и помощ. Забравете клюкарите!

7. Когато сте ядосани, гневни, наранени, насълзени, не се срещайте с представители на властта. Оставете за на другия ден. Пред тях (и независимо от техния ранг!) следва винаги да бъдете хладнокръвни, ясни и категорични. Не се съобразявайте с техните внушения, манипулации или заплахи. Страхът е най-страшния вид доброволно робство, не му се оставайте. Не се страхувайте да защитите рожбата си на всяка цена и по всеки благоразумен начин. Следвайте вашата истина, вашите искания и доказвайте вашите твърдения. Вие и детето ви имате международно признати права. Отстоявайте ги без колебание, защото няма по-висше право от правото да спасите рожбата си, защото няма по-ценна истина от невинната усмивка на детето ви!
 

Скъпи бащи и майки,   
Вие следва да бъдете силни, много силни и така да победите злото, а не то вас. Защото сте родители. Няма друг начин. Борейки се в името на вашето дете, със сигурност ще помогнете на още други родители и деца. Само така собствената ни лична трагедия няма да е напълно безсмислена. Няма друг разумен начин. Всичко друго и всяко едно примирение е форма на съучастие срещу собствените ни деца. Не допускайте това!


И най-накрая, в края на краищата, когато държавата и законът не са защитили вашата рожба и всяка надежда е изчерпана - накажете когото трябва чрез съда. На виновни не бива да се прощава! Който прости на виновен - осъжда невинни... А по-невинни от децата ни няма. Щом го няма детето, значи нищо друго няма! Точка! Въобще изобщо има смисъл да се съхраните и да оцелеете до последно. Има! Смисълът е детето! Никакво примирение?


ФОНДАЦИЯ “СЪВЕСТИН”
Т. Деянов